Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym drobiowym i ryżem jest bardzo smacznym, sycącym daniem i na obiad i na kolację - smakuje również na zimno. Papryka żółta jest delikatniejsza i słodsza.........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

papryka żółta 7 sztuk
olej rzepakowy 3 łyżki
mięso mielone drobiowe 40 dag
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
ryż ugotowany 2 opakowania
papryczka ostra 0.7 łyżeczki
koperek 0.5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem

Przygotowanie papryk:

Papryki żółte przekroić wzdłuż na połowę (papryki były nie za duże i w całości do nadziewania nie pasowały). Usunąć pestki i opłukać.

 

Przygotowanie mięsa:

Mielone drobiowe mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym, wystudzonym ryżem, koperkiem, jajkiem, Kucharkiem, papryką ostrą na kleistą masę.

Na każdą połówkę papryki nałożyć sporą porcję farszu, dobrze przycisnąć farsz i układać w brytfance wysmarowanej olejem rzepakowym lub w innej formie.

 

Pieczenie:

Piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół. Piec pod przykryciem z 35 minut. Następnie bez przykrycia na termoobiegu piec z 10 minut w 170 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak