Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz indyczy z warzywami
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na brązowo w garnku z grubym dnem (bez dodatku tłuszczu). Kiedy mięso jest już brązowe zalać je wodą, tak aby przykryła mięso. Pieczarki i marchew pokroić w plasterki. Cebulę posiekać a paprykę pokroić w kostkę. Kolejno obsmażać warzywa i grzyby (każde z osobna aby się zrumieniły a nie udusiły) i dodawać je do garnka z mięsem. Dusić przez 15 minut, a następnie dodać pomidory z puszki i odparowywać sos aż do miękkości warzyw i mięsa. Na łyżce oleju podsmażamy paprykę w proszku tak, aby zrobiła się brązowa i dodajemy ją do gulaszu. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Serwujemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego!