Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • czubrica czerwona

    250 gramów
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

    2 sztuki
  • fasola zielona

    120 gramów
  • bulion warzywny

    0.75 litra
  • śmietanka słodka

    150 mililitrów
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy marchewkę. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Następnie dodajemy przepłukana soczewicę i pokrojoną fasolkę. Gotujemy kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
(uwaga: do zupy dodajemy słodką śmietankę, a nie 18%)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat