Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Naleśniki podane trochę inaczej, a to z racji użycia patyczków do szaszłyków. Były smaczne i były trochę zaskoczeniem. Naleśniki można też zabrać np. do pracy.

Składniki:

Składniki na naleśniki:

mleko 2.5 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
naleśniki 5 sztuk
szynka 5 plastrów
ser żółty 5 plastrów
liście sałaty 5 sztuk
serek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe roladki

Naleśniki pieczemy wg wypróbowanego przepisu albo łączymy składniki na ciasto podane w przepisie. Każdy naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy duży liść sałaty. Na sałacie kładziemy 1 duży plaster szynki albo 2 mniejsze, plaster albo dwa plastry żółtego sera. Zwijamy wszystko w dość ciasną roladkę naleśnikową, którą kroimy na cztery części. Po trzy albo cztery takie części nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Podajemy z ulubionym sosem (u mnie większość jadła z ketchupem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak