Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z rzodkiewką, porem i majonezem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Szybkie do przygotowania jajeczka z wiosenną nutką. Smaczne dla gości albo na śniadanie czy też kolację.

Składniki:

Jajka z sosem:

jajko 7 sztuk
rzodkiewka 9 sztuk
por 2 łyżki
majonez 5 łyżek
natka pietruszki 4 gałązki
sola 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z rzodkiewką, porem i majonezem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy każde jajko wzdłuż na połowy. Oprószamy solą i pieprzem. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy dowolnie, a u mnie w zapałkę czy słupeczki. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Rzodkiewkę, por pokrojony i natkę pietruszki łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku i wykładamy na połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak