Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa z papryką czerwoną, cebulką i serem mozzarella

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kiedy na obiad przychodzą dzieci i wnuki proszą o drobiowe rolady nadziewane za każdym razem inaczej. Dzisiejsze moje rolady drobiowe wypełniłam papryką czerwoną, cebulką zieloną oraz smacznym serem mozzarellą.

Składniki:

Składniki:

filety drobiowe 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kulka mozzarelii 1 sztuka
zielona cebulka 0.5 pęczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta

Dodatkowo:

jajko 2 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 0.5 łyżeczki
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 300 gramów
masło klarowane 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa z papryką czerwoną, cebulką i serem mozzarella

Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat. Oprószyć solą, lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie posmarować musztardą (nie grubo) i na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej, poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli. Płaty ciasno zwinąć w roladę. Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej. Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu. Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.06.2018 17:24
Są smaczne na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak