Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z piekarnika z kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Właściwie to z konieczności musiałam kapustę wstawić do piekarnika... bo czasami dopada nas złośliwość rzeczy martwych (u mnie to gaz). Ale było warto spróbować przygotować kapustkę inaczej niż gotowaną. Była smaczna.

Składniki:

Składniki:

kapusta kiszona 2 kilogramy
kiełbasa wiejska 70 dag
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 sztuk
miód 1 łyżka
domowy ketchup 6 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z piekarnika z kiełbasą

Kapustę odciskamy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania (gotowałam ok. 30 min). Do kapusty dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Trochę solimy i wszystko mieszamy.

Przekładamy do garnka do smażenia mięsa albo do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 min w 170 stopniach. Przykrywamy. Cebulę kroimy i lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty z ketchupem i pokrojoną na większe kawałki kiełbasą. Mieszamy, doprawiamy do smaku można też z miodem i wstawiamy na kolejne 30 min. Pod koniec zdejmujemy przykrycie by kiełbasa trochę się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 25.06.2018 10:58
Pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak