Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łopatki

5.0
(30)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo lubimy takie mięsne - paluchy z farszem. Najczęściej korzystam z łopatki, a do środka można dodać farsz bardzo różny i zawsze są smaczne.

Składniki:

Roladki mięsne - składniki:

łopatka wieprzowa 1.2 kilograma
cebula 2 sztuki
pieczarki 5 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
grzyby suszone 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
musztarda 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łopatki

Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy jedna stronę pokrojonego mięsa mięsa. Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Stronę czosnkową smarujemy musztardą i majonezem. Nakładamy drobno pokrojona natkę pietruszki i zwijamy roladki. Obwiązujemy nicią i obsmażamy na patelni. Przekładamy roladki do rondla albo garnka i podlewamy wodą. Dodajemy pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i mielony susz grzybowy. Dusimy do miękkości i zredukowania płynu. Jeśli chcemy sos można zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak