Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepka z koperkiem na maśle

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna kalarepka duszona na maśle z dodatkiem koncentratu pomidorowego i świeżego koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania, np. do ziemniaków i jajka sadzonego. Bardzo polecam :)

Składniki:

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
koperek świeży 0.5 pęczka
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Sól i pieprz do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepka z koperkiem na maśle

Wykonanie kalarepki duszonej na maśle z koperkiem:

1
Kalarepki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczemy, dokładnie osuszamy i siekamy.
Krok 1 - Duszona kalarepka z koperkiem na maśle foto
2
Kalarepkę przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości, miękką dokładnie odcedzamy, dodajemy masło, koperek i koncentrat pomidorowy.
Krok 2 - Duszona kalarepka z koperkiem na maśle foto
3
Kalarepkę dusimy kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Krok 3 - Duszona kalarepka z koperkiem na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2018 22:00
prosto, lekko, smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak