Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i chrupiącą kruszonką

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ciasto ucierane jest doskonałą bazą do wielu owocowych ciast, jednak rabarbar w tym cieście jest najlepszym dodatkiem z chrupiąca kruszonką, smakuje wyśmienicie i w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
margaryna 20 dag
olejek migdałowy 0.5 łyżeczki
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
rabarbar 70 dag
margaryna 12.5 dag
cukier 10 dag
mąka krupczatka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i chrupiącą kruszonką

Składniki temperatura pokojowa = miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy mikserem utrzeć do białości i spienienia, masa ma być grudkowata.

Wsypać przesianą mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i zmiksować na gładką masę dość gęstą.

Tortownica 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia, w formie rozsmarować ciasto, wierzch ciasta posypać tartą bułką.

Rabarbar umyć przed obieraniem i wytrzeć do sucha, obrany pokroić na większe kawałki i wyłożyć na cieście, posypać cukrem.

Z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę i rozsypać na rabarbarze.

Do nagrzanego piekarnika na 190 stopni włożyć ciasto (grzanie góra/dół). Ciasto piec około 55 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić w formie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak