Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i chrupiącą kruszonką
Składniki temperatura pokojowa = miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy mikserem utrzeć do białości i spienienia, masa ma być grudkowata.
Wsypać przesianą mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i zmiksować na gładką masę dość gęstą.
Tortownica 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia, w formie rozsmarować ciasto, wierzch ciasta posypać tartą bułką.
Rabarbar umyć przed obieraniem i wytrzeć do sucha, obrany pokroić na większe kawałki i wyłożyć na cieście, posypać cukrem.
Z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę i rozsypać na rabarbarze.
Do nagrzanego piekarnika na 190 stopni włożyć ciasto (grzanie góra/dół). Ciasto piec około 55 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić w formie.