Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na parze z salsą z pomidorów

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna propozycja na pożywne śniadanie.

Składniki:

Składniki:

jajko 6 sztuk
masło 30 gramów
pomidory malinowe 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
bazylia kilka liści
szczypiorek 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na parze z salsą z pomidorów

Dobieramy garnek z metalową lub szklaną miską, którą będzie można ustawić na garnku. Do garnka wlewamy 1/3 wody i zagotowujemy, zmniejszamy ogień. Ustawiamy na garnku miskę z wbitymi 6 jajkami i masłem. Cały czas mieszamy, żeby równomiernie jajka się ścięły.

Pomidory myjemy i blanszujemy przez 10 sekund we wrzątku, a następnie wkładamy do zimnej wody z lodem, co pomoże nam w obraniu ich ze skórki. Obrane pomidory siekamy dokładnie nożem, aż powstanie coś w rodzaju tatara z pomidora, dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz bazylie. Przygotowaną na parze jajecznicę nakładamy na talerz, a na górze układamy gotową salsę i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.05.2018 22:33
Smakowita i kusząca smakiem i wyglądem;)
bietka 30.05.2018 18:18
Smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak