Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany camembert

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dzisiaj polecam ser camembert panierowany a następnie smażony na oleju. Ser taki podany z żurawiną smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

składniki potrzebne

serek camembert 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia 50 gramów
konfitura żurawinowa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany camembert

Serek przekroić na dwa krążki, każdy z krążków panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ułożyć panierowane krążki sera i smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu krążki odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z dodatkiem żurawiny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:46
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak