Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy

5.0
(13)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz z kiełbasy drobiowej, papryką, pomidorami. Można powiedzieć, że to jest bogatsza, mięsna wersja popularnego leczo. 

Składniki:

kiełbasa drobiowa 400 gramów
pomidory 1 puszka
kolorowa posypka 3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
papryczka chilli 1 sztuka
bulion warzywny 2 szklanki
liście laurowe 2 sztuki
oregano 1 szczypta
olej 1-2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy

• Kiełbasę kroimy w talarki, na rozgrzanym oleju podsmażamy. 
• Podsmażoną kiełbasę przekładamy na talerz i na tym samym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. 
• Papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka wraz z pomidorami i liściem laurowym. Dolewamy bulionu warzywnego.  Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. 
• Na koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę, oregano i doprawiamy do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:22
Gulasz wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak