Zupa ogórkowo-brokułowa

Zupa ogórkowo-brokułowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • indycza szyjka

    1 szt
  • szynka wieprzowa

    350 gram
  • liście laurowe Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie całe

    1 garstka
  • marchewka

    2 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • brokuły

    1 bukiet (1/2 kg)
  • ogórek kiszony

    1/2 kg
  • śmietana

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować wywar do miękkości mięsa, następnie wyjąć mięso z garnka. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę oraz startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować 15 minut.
Dodać brokuły podzielone na różyczki, gotować 7 minut. Dodać ogórki starte na tarce o dużych oczkach oraz wlać szklankę wody z kiszonej kapusty. Gotować 5 minut.
Dodać śmietanę wymieszoną z niewielką ilością zupy, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat