Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-brokułowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
indycza szyjka 1 szt
szynka wieprzowa 350 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 garstka
marchewka 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 5 szt
brokuły 1 bukiet (1/2 kg)
ogórek kiszony 1/2 kg
śmietana 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-brokułowa

Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować wywar do miękkości mięsa, następnie wyjąć mięso z garnka. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę oraz startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować 15 minut.
Dodać brokuły podzielone na różyczki, gotować 7 minut. Dodać ogórki starte na tarce o dużych oczkach oraz wlać szklankę wody z kiszonej kapusty. Gotować 5 minut.
Dodać śmietanę wymieszoną z niewielką ilością zupy, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak