Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulion drobiowy
1,5 l -
ziemniaki
3 szt. -
chrzan świeżo starty
1 łodyga -
śmietana 30%
100 ml -
pietruszka
1 szt. -
seler korzeniowy
1/2 szt. -
Ziele angielskie całe Prymat
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
natka pietruszki
-
boczek parzony
-
chleb wieloziarnisty
Przepis i sposób przygotowania Wielkanoc: Krem chrzanowy z chrupiącymi chipsami z boczku
Kroki postępowania



Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dodać chrzan. Chwilkę gotować na małym ogniu. Wyciągnąć ziele angielskie oraz liście laurowe. Po chwili całość zmiksować najlepiej ręcznym blenderem na gładki krem dolewając w trakcie miksowania śmietanę – na koniec przetrzeć przez gęste sito, aby nasz krem był bardzo aksamitny.


Komentarze (3)