Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pożywne śniadanie - awokado zapiekane z jajkiem oraz łososiem. Ten przepis sprawdzi się również jako pomysł na smaczną kolację.

Składniki:

awokado 1 sztuka
jajko 2 sztuki
łosoś wędzony 20 gramów
natka pietruszki 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbić żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodać kawałki łososia.

Ułożyć awokado w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak