Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
papryka zielona 1 strąk
szparagi zielone 200 g
cieciorka konserwowa 1 puszka
owoce z puszki 1 szt (koktajlowe)
olej sezamowy 3 łyżki
pasta curry 50 g (żółta)
wrzątek 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Filety kroimy w dużą kostkę.
Paprykę w paski.
Szparagi na większe kawałki.
Ciecierzycę osączamy z zalewy.
Na rozgrzanej oleju, na dość mocnym ogniu, smażymy filety, dodajemy warzywa, cieciorkę, lekko zrumieniamy, dodajemy pastę curry, owoce wraz z zalewą oraz wrzątek. Dusimy przez 5 min.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak