Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
300 g -
pieczarki
3 szt. -
cebula
1 szt. -
groszek zielony
100 g -
śmietana kremówka
200 ml -
ryż brązowy
1 torebka -
tymianek
-
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2
Kroki postępowania


Filet z kurczaka myjemy, osuszamy na ściereczce kuchennej i kroimy w paski o średniej wielkości. Mięso obtaczamy w przyprawie do kurczaka po staropolsku i zostawiamy na parę minut, aby przeszło aromatem przyprawy. Cebulę kroimy w pióra, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy kurczaka na złoty kolor. Następnie doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, i tymiankiem.
Po chwili dodajemy czosnek, cebulę i pieczarki.



Komentarze (0)