Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
cebula biała 1 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
kabanos 10 mini szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ser żółty 100 g
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
boczek wędzony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepło

Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso dokładnie wyrabiamy na zwartą i jednolitą masę. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i ponownie wyrabiamy. Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsnej masy, wygładzamy. Następnie rozkładamy pokrojone w kółeczka kabanoski. Na kabanosach rozkładamy starty na średnich oczkach żółty ser. Na ser wykładamy resztę mięsa. Na wierzchu rozkładamy plastry boczku. Pieczeń pieczemy w 190*C przez 60 minut. Ostawimy do wystudzenia, kroimy na plastry. Pieczeń jest pyszna na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.04.2018 23:24
Pieczeń robi wrażenie i na pewno bardzo smaczna;)
VioletoweKucharzenie 24.04.2018 21:25
Syta i smaczna przystawka z wykorzystaniem kabanosów. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W środku żółty ser i słodka kukurydza, które jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak