Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z mincemeat
Kroki postępowania
Udanych wypieków i smacznego :)
Smaczne połączenie kruchego ciasta z kwaśno słodkim nadzieniem. Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która w połączeniu ze słodkimi rodzynkami i przyprawami jest przepyszne.
mąka pszenna | 1 szkl |
mąka krupczatka | 1/2 szkl |
cukier puder | 1/4 szkl |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
cukier trzcinowy | 1/4 szkl |
wino czerwone | półsłodkie 1/4 szkl |
żurawina | świeża 200 g |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
goździki mielone | 1/3 łyżeczki |
rodzynki | 100 g |
żurawina suszona | 50 g |
sok z pomarańczy | 1 szt |
likier amaretto | 1 łyżka |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 50 g |
śmietana 30% | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: