Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieczarki 0,5 kg
cebula biała 2 szt
łosoś wędzony 100 g
natka pietruszki 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Panierka

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i łososiem

Krokiety:
W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło mi 6 placków. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Pieczarki kroimy w pół plasterki, dodajemy do cebuli. Wszystko dusimy do miękkości. Przesmażone studzimy, doprawiamy solą i pieprzem. Do zimnych pieczarek dodajemy kawałki wędzonego łososia, mieszamy. Przygotowany farsz układamy na każdym naleśniku i zwijamy w kopertę. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 12.04.2018 21:14
Krokiety z kapustą i grzybami. Tym razem zrobiłam je z pieczarkami i smacznym łososiem. Danie było rewelacyjne w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak