Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
pieczarki 6 szt
szpinak świeży 1 garść solidna
jajko 2 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki 1/4 pęczka
bułka czerstwa 100 g
mleko 1 szk
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
płatki jaglane 1/2 szk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami i szpinakiem Zewy

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak