Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab karkowy
800 g
bułka
4 szt. (piwne)
pieczarki
200 g
oliwa
do smażenia
natka pietruszki
cebula
1 szt.
cebula czerwona
1 szt.
oscypek
80 g (tarty)
szpinak
100 g (świeży)
sałata radicchio
1/2 główki
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
majonez
2 łyżki
masło roślinne
40 g
ogórki małosolne
4 szt. (obrane)
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sklep Prymat

Marynata

oliwa
100 ml
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek

Umyty i osuszony schab pokroić na 4 kotlety, lekko je rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do karkówki Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem czosnkowym przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.09.2015 18:48
dzieło sztuki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak