Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab karkowy
800 g -
bułka
4 szt. (piwne) -
pieczarki
200 g -
oliwa
do smażenia -
natka pietruszki
-
cebula
1 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
oscypek
80 g (tarty) -
szpinak
100 g (świeży) -
sałata radicchio
1/2 główki -
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie -
majonez
2 łyżki -
masło roślinne
40 g -
ogórki małosolne
4 szt. (obrane) -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Marynata
-
oliwa
100 ml -
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
Przepis i sposób przygotowania Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem czosnkowym przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się