Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt,
marchewki 2 szt,
por (biała część) kawałek
sól i pieprz do smaku,
cukier 2 łyżki,
sok z cytryny
ocet jabłkowy 1 - 2 łyżeczki,
oliwa według uznania,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej

Kapustę białą obrać z wierzchnich ,brzydkich liści następnie drobno poszatkować.
Do kapusty zetrzeć na drobnych oczkach ,obrane,opłukane marchewki oraz opłukany pokrojony w prążki por.
Wszystkie składniki przełożyć do większej miski , dodać sól i pieprz, następnie skropić sokiem z cytryny ,dodać octu jabłkowego i cukier.
Całość dokładnie wymieszać ugniatając.
Na koniec dodać oliwę i ponownie wymieszać.
Podawać do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:10
samo zdrowie.
jejkuchnia 29.03.2018 06:13
Idealna suróweczka do obiadu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak