Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż na ostro

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 200 g
papryczka chili 1 szt
olej rzepakowy 50 ml
cebula 1 szt
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż na ostro

Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy.
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie ryż i pokrojoną na plasterki papryczkę.
Do smaku doprawiamy solą.
Natkę siekamy i mieszamy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 27.03.2018 17:13
Musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak