Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa z Madery

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,2 l (drobiowo-wołowy)
ząbki czosnku 5 szt
cząber 1/2 łyżeczki
jajko 4 szt
oliwa 3 łyżki
chleb czerstwy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa z Madery

Nastawiamy rosół, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber.

Chleb smażymy na oliwie na rumiano, układamy po kromce do talerzy.

Na gotujący się rosół po kolei wpuszczamy po jednym jajku, najlepiej najpierw wbić do filiżanki. Delikatne mieszamy łyżką wokół niego, aż białko się zetnie, wyławiamy i umieszczamy w talerzu, tak samo robimy z pozostałymi jajkami, następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy posiekaną natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:20
Jeszcze o takiej nie słyszałam. :)
bietka 24.03.2018 10:07
Ciekawa zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak