Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
cebula duża
-
ząbki czosnku
2 -
pomidory
2 duże -
natka pietruszki
1 pęczek -
oliwa
2-3 łyżki -
cieciorka konserwowa
(tyle gram, ile ważą pomidory) -
wywar warzywny
500 ml -
miód
3 łyżki -
rodzynki
1 garść -
migdały prażone
1 garść
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
pieprz
-
Przyprawa curry orientalna Prymat
-
Ziele angielskie całe Prymat
-
Kminek mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Do dużego garnka wlewamy oliwę, przekładamy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy czosnek i pomidory, doprawiamy zielem angielskim, solą i pieprzem. Dodajemy połowę natki pietruszki i cieciorkę, doprawiamy curry. Całość zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy przez 15−20 minut. Jeśli chcemy, żeby zupa była gęstsza możemy dodać mniej wywaru.


Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się