Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z koprem włoskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 300 g
koper włoski 1 bulwa
seler korzeniowy 1 łodyga
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
makaron 100 g (orecchiette)
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
estragon 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z koprem włoskim

Mięso umyłem, pokroiłem w kostkę, zalałem 1 i ½ l wody, gotowałem 15 minut, zszumowałem.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrałem, opłukałem.
Warzywa korzeniowe starłem na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroiłem kostkę. Dodałem do mięsa, dołożyłem liście laurowe oraz ziele angielskie, gotowałem 15 minut.
Koper włoski i seler naciowy oczyściłem, pokroiłem. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem, zeszkliłem na 2 łyżkach oliwy. Dołożyłem koper włoski i seler naciowy, smażyłem 10 minut. Dodałem do zupy, doprawiłem estragonem, sola i pieprzem, gotowałem 10 minut. Dorzuciłem makaron, gotowałem 15 minut. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, posiekałem. Zupę rozlałem na talerze, posypałem natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak