Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szkl,
jajka ugotowane na twardo 6 szt,
ogórki konserwowe 5 szt, mogą być kiszone,
marchewki 4 -5 szt,
pietruszka 3 szt,
seler 1/2 szt,
sól i pieprz do smaku,
cebula 2 szt,
groszek konserwowy 1 puszka,
kukurydza konserwowa 1 puszka,
majonez 1 słoik,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować na sypko.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , odsączyć na durszlaku a następnie przełożyć do większej miski.,
Jarzyny opłukać , ugotować.
Po ugotowaniu obrać , pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego ryżu.
Jajka ugotować ,obrać i pokroić w kostkę, również dodać do ryżu, dodać pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe oraz obraną pokrojoną cebulę.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku , dodać majonez i wymieszać do połączenia składników.
Podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:57
bardzo taka lubie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak