Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 10: Treściwa sałatka z ryżu i pomarańczy
Kroki postępowania







papryka czerwona |
2 szt.
|
marchew |
1 szt.
|
ryż |
300 g
|
cebula |
1 szt.
|
pomarańcza |
1 szt.
|
oliwki czarne |
kilka szt.
|
oliwki zielone |
kilka szt.
|
szczypiorek |
1 pęczek
|
oliwa |
100 ml
|
ocet winny |
30 ml
|
sok z pomarańczy |
1 szt.
|
limonka |
1/2 szt. (sok)
|
Pieprz biały mielony Prymat |
|
Imbir mielony Prymat |
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
sałata |
kilka liści
|
pomidorki cherry |
kilka szt.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: