Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AVOKADO z jajkiem i tuńczykiem - zapiekane na grzance :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

avocado 0,5 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 2 łyżki
jajko
bagietka 1 kawałek
olej rzepakowy 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyżeczki
zielona cebulka 1 łyzka posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: AVOKADO z jajkiem i tuńczykiem - zapiekane na grzance :)

Avokado kroimy na 2 połówki . Na dno avokado umieszczamy łyżeczkę tuńczyka , kolejno wbijamy jajko i obsypujmey go solą i pieprzem. Grzankę smarujemy olejem ... obsypujmey : czosnkiem granulowanym i solą.
Całośc wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż jajko się zetnie .( w temp.180 stopni ) Po upieczeniu obsypujemy zieloną cebulką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak