Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z wędzonego łososia

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 150 g
suszone pomidory kilka szt.
cebula czerwona 1 mała szt.
ser kozi 100 g (miękki)
kawior 2 łyżeczki
koper świeży 1 mały pęczek
oliwa
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z wędzonego łososia

Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i suszone pomidory (z zalewy) drobno kroimy. Wędzonego łososia siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, posiekany drobno koperek, a następnie doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz sumakiem i dokładnie mieszamy. Składniki układamy warstwami, kończąc kompozycję na kozim serze pokrytym drobnym kawiorem.

Tatara podajemy z plastrami cytryny oraz świeżym pieczywem.
Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 26.02.2018 16:12
znakomita przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak