Racuszki

Racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • żółtka jaj

    4
  • drożdże świeże

    2 dkg
  • mleko

    0,25 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić mąkę z mlekiem i drożdżami. Gdy drożdże ruszą, wbić 4 żółtka, dodać masło cukier, trochę soli, wymieszać dobrze, dać podrosnąć. Wtedy łyżką kłaść na gorącą oliwę okrągłe placuszki. Wyjmować łyżką cedzakową, żeby oliwa dobrze osiąkła. Posypac cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kielcok1

15.12.2011 16:31
moje ulubione

rakow2

10.05.2011 14:44
czasem takie robię

kokos987

17.12.2010 09:34
spoczko

Joanna120

11.12.2010 20:19
puszyste i pyszne

stokrotka

24.11.2010 20:48
ja też takie lubię

Krzysztof42

02.10.2010 10:02
racuszki zawsze smakują

Patrycja40

17.06.2010 08:56
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat