Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczna z podsuszaną kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 mała szt
seler 1/4 szt
por 1/2 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyzki
kiełbasa podsuszana 20 dag
bulion warzywny 1 litr
sól i pieprz do smaku
majeranek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczna z podsuszaną kiełbasą

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pora i cebulę pokroić w kostkę, a kiełbasę w mniejsze plasterki. Kiełbasę podsmażyć na oleju i odstawić na ręcznik papierowy. Na tym samym tłuszczu podsmażyć starte na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę oraz selera. Warzywa i ziemniaki zalać bulionem dodać majeranek, i gotować aż warzywa zmiękną. Zupę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz słodką mieloną papryką. Zupę zabielić śmietaną i podawać z podpieczoną kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak