Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne a`la flaki z mięsa rosołowego...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1/2 sztuki
szponder wołowy 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
woda 1,5 litra
rosół 1 litr
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 opakowanie
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
masło 100 gram
mąka pszenna 2-3 łyżki
pieczywo - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne a`la flaki z mięsa rosołowego...

mięso z kury rosołowej, szponder obrać dokładnie z kości, wodę z rosołem zagotować, dodać obrane mięso, pokrojoną w kostkę włoszczyznę z rosołu

wsypać opakowanie przyprawy do flaków, gotować z 5 minut na małym ogniu

masło stopić na patelni, wsypać mąkę i mieszać do złotej zasmażki, dodać od razu do zupy, mieszać do zagotowania, wsypać również majeranek

najlepiej smakują z pieczywem na dobry, sycący, rozgrzewający obiad - flaki bardzo lubię, ale dla odmiany zrobiłam a`la flaki z kury rosołowej, podstawa to dobra przyprawa do flaków i zasmażka..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 09.02.2018 19:43
Hm , ciekawy sposób wykorzystania mięsa z wywaru, myślę że to nie jest głupie, wypróbuję to, dzięki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak