Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
6-8 sztuk -
olej do smażenia
-
cukinia
1 szt. -
twaróg półtłusty
500 g -
mąka pszenna
1/2 kg -
masło
250 g -
oliwa
-
rukola
-
Kminek cały Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Majeranek suszony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Cebule siekamy w cienkie pióra i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Smażymy na wolnym ogniu. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i smażymy razem z cebulą. Doprawiamy słodką papryką.

Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Wsypujemy mąkę i doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy ciasto, jeśli będzie zbyt rzadkie możemy dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i za pomocą szklanki wycinamy kółka.



Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się