Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem i pastą warzywną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 sztuki

jajko 3 sztuki
sól i pieprz

Dodatkowo

kurczak wędzony 1/2 udka
cebula 1/2 sztuki
pasta kilka łyżek (warzywna)

Ponadto

masło do smażenia

Porada

Takie roladki na bazie omletów jajecznych to świetna propozycja na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Do przygotowania przepisu można użyć ulubionej, gotowej pasty warzywnej.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem i pastą warzywną

Cebulę należy obrać i drobno posiekać, a mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić na niewielkie kawałki
(czym drobniej pokroicie składniki, tym łatwiej będą zwijać się placki.
Następnie jajka zmiksować do puszystości i doprawić za pomocą soli z pieprzem
(sól można pominąć, ponieważ wędzony kurczak jest wystarczająco słony).
Do jajek wmieszać kurczaka z cebulą.
Patelnię odrobinę natłuścić masłem i z powstałej masy usmażyć placki
(uważajcie przy przewracaniu, ponieważ są bardzo delikatnie, dlatego placki wygodniej jest smażyć na mniejszej patelni. Nie powinny być też zbyt grube).
Gotowe placki dość obficie posmarować pastą warzywną i ostrożnie zwinąć w rulony.
Gotowe roladki można podawać w całości lub pokroić na mniejsze kawałki.
Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu oraz również na zimno.

(*) Placki smażyłam na patelni o średnicy 20 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:32
zrobie tak.
Jagódka17
Jagódka17 08.02.2018 16:36
Podoba mi się bardzo :)
Justi2401 07.02.2018 16:14
Świetna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak