Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z wołowej poledwicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg,
ogórki kiszone 3 szt,
cebula 2 szt,
kiełbasa 300 g,
boczek wędzony 200 g,
sól i pieprz
musztarda
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z wołowej poledwicy

Polędwice wołową pokroić w plastry,opłukać ,osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem na cieńsze płaty uważając aby nie porobić dziur.
Każdy płat oprószyć solą , pieprzem mielonym i posmarować musztardą.
Na każdym płacie ułożyć pokrojone w paski ogórki kiszone, cebule, kiełbasę oraz paseczki boczku wędzonego.
Płaty zwinąć ciasno w rolady , obwiązać nitką kuchenną.
Gotowe rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i piec na małym ogniu do miękkości rolad , podlewając od czasu do czasu gorącą wodą aby sie nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:52
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak