Tort z wiśniami

Tort z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • wiśnie bez pestek

    70 dkg
  • biały ser

    30 dkg
  • jaja

    3
  • masło

    8 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • cukier waniliowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła, 5 dkg cukru, 1 żółtka oraz starter skórki z cytryny wyrobić kruche ciasto. Włożyć je do tortownicy, po czym podnosząc boki- nakłuć gęsto widelcem. Upiec. Wiśnie oczyścić z pestek. Utrzeć 2 żółtka i 15 dkg cukru z twarogiem i cukrem wanilowym. Ubić pianę z 3 białek, domieszać ją do masy, 2/3 tej masy nałożyć na ciastom na to dać osączone wiśnie i dopiero resztę masy. Zapiec w średnio gorącym piekarniku, aż się lekko zrumieni. Zamiast wiśni mogą być inne owoce

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

05.03.2012 08:45
lubie taki

ronald88

22.08.2011 09:25
super

rakow2

09.05.2011 16:07
gdzie zdjęcie?

gosia561

24.04.2011 03:31
smaczny

Krzysztof42

02.10.2010 10:01
torcikiem nigdy nie gardzę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat