Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA BURACZKOWA Z FETĄ I KOPERKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na zupę

buraki 50-60 dag ugotowanych lub upieczonych
oliwa 5 łyżek
cebula średniej wielkości
czosnek 2 ząbki
tymianek
sól i pieprz
sok z pomarańczy z 1/2
bulion warzywny 750 ml

Dodatkowo

ser feta 50 g
koperek garść posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA BURACZKOWA Z FETĄ I KOPERKIEM

Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie w garnku.
Dodaję buraki pokrojone w kostkę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek, smażę 4 minuty.
Wlewam sok z pomarańczy i bulion, gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
Zupę podaję z pokrojoną w kostkę fetą posypaną koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak