Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA Z JAJKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ogórki kiszone 4 duże + woda z ogórków
udka kurczaka 2
ziemniaki 5 dużych
pietruszka 2 pietruszki
marchewka 4 małe
seler kawałek
koperek 1/2 pęczka
sól i pieprz
śmietana 2 łyżki

Dodatkowo

jajka ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA Z JAJKIEM

Mięso zalewam wodą - około 1,5 litra. Gotuję 20 minut.
Ziemniaki i marchewkę kroję w kostkę, dodaję do mięsa wraz z selerem i pietruszką. Wsypuję odrobinę soli i pieprzu, gotuję kolejne 25 minut.
Ogórki obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach, koperek siekam.
Do zupy dodaję ogórki i wlewam wodę z ogórków (powoli, aby zupa nie była zbyt kwaśna). Doprawiam do smaku.
Na koniec wlewam zahartowaną wcześniej śmietanę i dodaję posiekany koperek.
Podaję z ugotowanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak