Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z czosnkiem i ogórkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
ząbki czosnku 2 duże
ogórek świeży 1/2
masło 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
Jabłuszka kaparowe Smak 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z czosnkiem i ogórkiem

Świeże jajka wybić do kubka i dokładnie roztrzepać ze śmietaną.
Ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę, obrany czosnek posiekać.
Ogórek i czosnek obsmażyć na maśle, wlać jajka, smażyć powoli mieszając.
Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy jeszcze pieprzem.
Możemy dodać jabłuszko kaparowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak