Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze z anchois

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 6 szklanek
drożdże świeże 100 gram
oliwa 12 łyżek
sól 2 płaskie łyżeczki
woda ciepła 2 szklanki
cebula 5-6 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
anchois 1 puszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze z anchois

Do miski wlać 3/4 szklanki ciepłej wody, dodać drożdże, wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć bawełnianą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.
Cebulę pokroić grube piórka i udusić na 2 łyżkach oliwy. Dodać paprykę słodką, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
Do drugiej miski wsypać mąkę i sól. Dodać drożdże i 10 łyżek oliwy. Wyrabiać ciasto dolewając stopniową resztę ciepłej wody.
Podzielić ciasto na kulki, spłaszczyć. Nałożyć dużą ilość cebuli oraz kawałki anchois.
Piec 14-15 minut piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 11.01.2018 15:27
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak