Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
dynia Hokkaido
500 g -
ziemniaki
0,5 kg -
żółtko jajek
1 -
mąka pszenna
100 g -
Gałka muszkatołowa cała Prymat
-
parmezan
100 g -
rukola
200 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Dyniowe gnocchi
Sformułowanie "gnocchi" pochodzi z Włoch. Są one odpowiednikiem naszych polskich kopytek, które przygotowuje się na bazie ugotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej lub pszennej. W tym przepisie dodatkiem do ugotowanych ziemniaków jest pieczona dynia, dzięki której gnocchi zyskują piękny, pomarańczowy kolor.
Kroki postępowania




Więcej przepisów na pyszne dania obiadowe znajdziecie w serwisie Doradca Smaku >> LINK <<
Komentarze (1)