Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚNIEŻNY PUCH PRZEKŁADANY KAJMAKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

Biszkopt o średnicy 22 cm. 3 BLATY

Krem

śmietana 30% 350 g
serek mascarpone 250 g
cukier puder 2 łyżki

Nasączenie

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki w 120 ml wody

Dodatkowo

masa kajmakowa 400 g
dekoracja śnieżynki i perełki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚNIEŻNY PUCH PRZEKŁADANY KAJMAKIEM

Każdy blat nasączam kawą.
Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodaję mascarpone, cały czas mieszając mikserem (na najmniejszych obrotach).
Pierwszy blat smaruję 1/2 kremu, kolejny masą kajmakową, ostatni blat pozostałym kremem.
Biszkopt dekoruję złotymi perełkami i śnieżynkami. Chłodzę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak