Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt średniej wielkości
bulion warzywny 1 litr
mąka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z selera

Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy w warzywnym rosole.
Następnie odcedzamy, studzimy.
Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak