Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z wiejskiej kury z koperkiem...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1/2 sztuki z rosołu
masło 1 łyżka
warzywa - w opisie
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1-2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
rosół 2 szklanki
woda 2 szklanki
śmietana 12% 100 ml
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1 szklanka
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z wiejskiej kury z koperkiem...

z rosołu ugotowanego na niedzielę wyjąć kurę wiejską, dokładnie obrać mięso z kości, chrząstek, usunąć skórę, mięso pokroić drobniej

marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść

do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając

wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół, sok z cytryny i zagotować

mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do potrawki i doprowadzić do zagotowania, wsypać koperek i zdjąć z ognia - z kury wiejskiej można przygotować smaczną potrawkę na drugi dzień po rosole, można ją podać z ziemniakami, ryżem, makaronem.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak