Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo-kokosowy pudding z perełek tapioki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pudding

perełki tapioki 1/3 szklanki
mleko kokosowe 3 szklanki
cukier waniliowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Dodatkowo

bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo-kokosowy pudding z perełek tapioki

Perełki z tapioki należy wsypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i odstawić na godzinę.
Następnie dodać cukier waniliowy oraz sól i zagotować.
Całość gotować na małym ogniu przez około 15 minut - do momentu aż tapioka będzie miękka i przezroczysta.
Gotowy pudding przelać do szklanek lub pucharków i ostudzić.
Podawać po schłodzeniu udekorowany bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:33
pycha.
Jagódka17
Jagódka17 02.01.2018 13:45
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak