Sposób przygotowania

W misce przygotowujemy marynatę, łącząc oliwę, musztardę czeską, paprykę słodką, pieprz czarny oraz szczyptę soli. Oczyszczone piersi kaczki nacinamy pod ukosem od strony skóry i nacieramy dokładnie marynatą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni od strony skóry. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Pomarańcze filetujemy, ananas i mango kroimy w większą kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy owoce. W trakcie smażenia dodajemy 1 korę cynamonu, mód, likier i sok wyciśnięty z cytryny. Mieszamy. Całość możemy doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Upieczone piersi przekładamy na deskę i odstawiamy na chwilę, żeby „odpoczęło”. Następnie kroimy w plastry. Piersi z kaczki podajemy na aromatycznych owocach. Danie możemy udekorować listkami mięty.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Smaczna kaczuszka :)
  • 0
    img-20180301-wa0006
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Pysznie przyrządzona kaczuszka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !