Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Około 13 sztuk

płatki kukurydziane 2 szklanki
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 200 gram
mąka pszenna 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 3/4 łyżeczki
cebula 1 sztuka

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą  foto
2
Jogurt połączyć z jajkiem, a następnie wymieszać z mąką, solą i proszkiem do pieczenia.
Na końcu wmieszać cebulę oraz płatki kukurydziane tak, aby wszystkie były dokładnie pokryte ciastem.
Krok 2 - Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą  foto
3
Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(Na zimno również świetnie smakują.)
Krok 3 - Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:10
Na pewno są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak